5905d20dc0362

LucaMirela 30 minute 4 portii

INGREDIENTE

Pt. crema de vanilie:
1 ou,
2 lg Green Sugar,
1 lg amidon,
250 ml lapte,
esenta vanilie;
250 g mascarpone,
250 ml frisca lichida,
2 lg smantana,
piscoturi,
100 ml apa,
1 lg Green Sugar,
1 lg lichior Amaretto,
afine

MOD DE PREPARARE

Crema: Intr-o craticioara se amesteca oul cu Green Sugar, amidonul apoi laptele. Se omogenizeaza bine si se pune pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se amesteca cu mascarpone.
Frisca impreuna cu smantana se mixeaza pana se intareste.
Se pregatese un sirop din apa, green sugar si amaretto.
Se iau 4 cupe, se rup piscoturile in bucati mici, se insiropeaza si se aseaza pe fundul cupelor. Se spriteaza cu un posh, alternativ, crema de vanilie si frisca. Se adauga cateva afine, se pun din nou piscoturi insiropate iar deasupra crema si frisca. Se implanta jumatate de piscot intr-o parte a cupei, se orneaza cu afine, eventual putin sirop de afine si ciocolata razuita. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!

You need to login or register to bookmark/favorite this content.