590636dc8f28c

Ramona 2 ore 25 bucati portii

INGREDIENTE

500 g faina
25 g unt gras
25 ml ulei
200 ml lapte
1 ou
25 g drojdie
3 linguri de Green Sugar pulbere
1 lingurita de esenta de vanilie
un praf de sare
coaja rasa de la jumatate lamaie
putin Green Sugar pudra pentru pudrat gogosile

MOD DE PREPARARE

Drodjia se dizolva in 50 ml de lapte cald.
Laptele ramas se incalzeste cu Green Sugar-ul pana acesta se va topi.Se adauga aici si esenta de vanilie.
Intr-un bol amestecam faina cu drojdia inmuiata in lapte, oul, untul topit, laptele indulcit , praful de sare, coaja rasa de la lamaie.
Aluatul se framanta bine apoi se pune si uleiul si se mai framanta 5-10 minute pana se desprinde de pe peretii bolului.
Aluatul se lasa la crescut la cald in jur de o ora pana isi va dubla volumul.
Se intinde din aluat o foaie de 5-6 mm grosime si se decupeaza in forme care se mai lasa la crescut 30 de minute si abia apoi se prajesc in ulei pe ambele parti.
Se scot pe un servetel de hartie pentru a se absorbi uleiul si dupa ce se racesc se pudreaza cu Green Sugar pudra (sau puteti da prin rasnita de cafea Green Sugar pulbere).

You need to login or register to bookmark/favorite this content.