5aa3369d24328

mihaelacezaragheuca24 2ore 16 buc portii

Se pune făina cu drojdia uscată, pentru 15 Min la dospit, timp in care se pregătesc celelalte ingrediente. Laptele se incalzelste la temperatura moderată astfel încât aluatul sa rămână călduț pe timpul frământării, se pun in lapte coaja de lămâie, 2 cești de Green Sugar, sarea, separat se bat ouăle (3 buc) si se adaugă în lapte, astfel încât temperatura sa fie aceeași la toate ingredientele (ATENTIE: temperatura ridicată prepară ouăle) si se adaugă puțin câte puțin peste faina, până se încorporează tot; după ce a devenit o coca ușoară, se adaugă puțin cate puțin uleiul, până aluatul nu se mai lipește pe mâini. Se lăsa la crescut Min 30 (camera trebuie sa fie încălzită), apoi se împarte aluatul în părți egale si se formează mucenicii în forma de 8, (pot fi împletiți sau simpli), se lăsă la crescut din nou în tavă, până încep să se ridice și apoi se ung cu oul rămas, bătut, pentru strălucire. Se dau la cuptorul încins la 180 grade până devin rumeni! Separat se face un sirop cu Green Sugar și vanilie, si imediat ce sunt gata se ung și se adaugă nuca. Se mai poate adaugă miere după preferințe! Pofta bună!

1 kg faina, 2plicuri drojdie uscată, 2 cesti greensugar, un praf sare,4oua,0,400 ml lapte,1 ceașcă ulei,coaja de la 1 lămâie,esența de vanilie,1ceasca greensugar pentru sirop

You need to login or register to bookmark/favorite this content.