5905e3664b8b7

LucaMirela 2 ore 24 portii

INGREDIENTE

Pt. blat:
5-6 mere mari,
100 g unt,
100 g Green Sugar,
5 oua,
100 g Green Sugar,
100 g faina
Pt. crema:
2 oua,
3 lg Green Sugar,
3 lg amidon,
400 ml lapte,
esenta de vanilie,
100 g unt
Pt. ornat:
frisca lichida,
ciocolata razuita

MOD DE PREPARARE

Blatul: Se curata merele si se taie felii potrivite. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unge bine cu cele 100 g unt la temperatura camerei. Se presara deasupra Green Sugar apoi se aseaza merele uniform. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
In acest timp se pregateste blatul. Se separa ouale. Se mixeaza albusurile bine cu un praf de sare apoi se adauga tot Green Sugar-ul. Se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma tare. Se adauga toate galbenusurile, se amesteca de 4-5 ori, apoi se pune toata faina si se amesteca usor numai prin rasturnare de 10-12 ori.
Se scoate tava din cuptor si se lasa 3 minute pentru a iesi aburii. Se desarta compozitia in mai multe gramezi deasupra merelor si se niveleaza usor. Se da din nou la cuptor pentru 30 de minute, in primele 20 de minute nu se deschide cuptorul.
Cand este gata, se scoate tava din cuptor, se scoate prajitura cu tot cu hartie de copt pe un platou, se aseaza o tava peste prajitura si se rastoarna printr-o miscare rapida, astfel incat siropul sa se scurga in blat. Se lasa la racit.
Crema: Intr-o craticioara se bat ouale cu Green Sugar si amidonul. Se adauga laptele si se pune pe foc mic pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa sa se raceasca complet.
Se unge prajitura cu aceasta crema apoi deasupra se orneaza cu moatze din frisca si se rade ciocolata. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!

You need to login or register to bookmark/favorite this content.