5aa7f3f1dab25

Nichifor Diana

Mixăm mai întâi untul cu îndulcitorul și Green Sugar vanilat apoi adăugăm oul și apa, în făina de secară amestecăm praful de copt și adaugăm pe rând câte o lingură peste cealaltă compoziție, făină albă eu am pus cât a mai fost nevoie. Punem aluatul la frigider pentru aproximativ o oră iar între timp pregătim merele. Spălăm și curațăm merele apoi le tăiem cubulețe, le punem într-o tigaie iar peste ele punem un praf de scorțișoară și îndulcitorul Green Sugar, lăsăm la foc până se înmoaie puțin merele, apoi punem într-o sită ca să se scurgă excesul de zeamă, îndulcitor puteți pune mai mult dacă vă place mai dulce! Pentru că Green Sugar nu se caramelizează eu pun după ce se răcesc merele o lingură bună de dulceață de gutui pentru a da un plus de savoare merelor, însă este opțional! Se face o foaie care se întinde cam 3-4 mm apoi se pune în tava pentru tartă, așezăm merele răcite apoi dăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, depinde de cuptor. Este o rețetă adaptată și mult mai sănătoasă datorită îndulcitorului de la Green Sugar.

Pentru blat avem nevoie de 100 gr unt, 1 ou, 5 gr praf de copt, 2 plicuri Green Sugar vanilat, esență de vanilie, aproximativ o cană făină de secară, aproximativ o cană făină albă, 1 lg apă,50 gr îndulcitor pulbere Green Sugar. Pentru umplutură avem nevoie de un kg mere, scorțișoară și 100 gr îndulcitor pulbere Green Sugar.

You need to login or register to bookmark/favorite this content.