5905f91188741

Ramona 90 minute 10 portii

INGREDIENTE

Blat:
8 oua
8 linguri de Green Sugar pulbere
8 linguri de faina
1 lingurita esenta de vanilie

Sirop :
300 ml apa
3 linguri de Green Sugar
o jumatate lingurita esenta de rom

Crema:
500 ml de smantana lichida pentru frisca
2 linguri de Green Sugar pulbere
2 kiwi
1 banana
1 portocala
2 felii de ananas
1 ciocolata cu lapte pentru decor

MOD DE PREPARARE

Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza bine cu 8 linguri de Green Sugar adaugate treptat pana cand obtinem o spuma tare.
Peste albusuri adaugam galbenusurile, esenta si faina treptat, mestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.
Se pune compozitia obtinuta intr-o tava cu diametrul de 24 de cm acoperita cu hartie de copt si se lasa la cuptorul preincalzit 30-40 de minute, pana cand se observa ca blatul este putin rumenit deasupra.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit inainte de a fi taiat.

Siropul:
Intr-un vas se amesteca Green Sugar cu apa si esenta de rom pana se topeste Green Sugar-ul.

Crema:
Smantana rece se mixeaza cu 2 linguri de Green Sugar pana se intareste .
Se taie fructele in bucati potrivite, cu exceptia unui kiwi care va fi folosit pentru decor.

Blatul se taie in trei. Se ia prima felie de blat si se insiropeaza, se acopera cu frisca si fructe taiate.
Se ia si a doua felie de blat si se procedeaza la fel. A treia felie de blat se insiropeaza si ea apoi se acopera uniform blatul cu frisca.
Am ras putina ciocolata peste tort si am decorat cu bucati de ciocolata si kiwi. Se poate decora cu orice fruct in functie de imaginatie.
Inainte de a fi servit se va tine la rece cateva ore.

You need to login or register to bookmark/favorite this content.