5902bf8ac1860

LucaMirela 90 de minute 8 portii

INGREDIENTE

Pt. blat:
4 oua,
4 lg Green Sugar,
4 lg ulei,
4 lg faina,
1 lg nuca macinata,
1 lg migdale macinate,
1 plic praf de copt

Pt. insiropat:
200 ml apa,
2 lg Green Sugar,
1 lg lichior amaretto

Pt. crema:
2 oua,
2 lg Green Sugar,
1 lg cu varf amidon,
400 ml lapte,
semintele de la jumatate pastaie de vanilie,
250 g mascarpone,
1 banana mare (sau 2 mai mici),
zeama de lamaie,
cateva mure (eu am avut de la congelator)

MOD DE PREPARARE

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si Green Sugar adaugat pe rand. Galbenusurile se omoenizeaza cu uleiul apoi se toarna in fir subtire peste albusuri amestecand usor. Ingredientele uscate se amesteca separat apoi se toarna in 2 reprize peste spuma si se incorporeaza cu miscari usoare.
Se tapeteaza o tava rotunda cu diametrul de 22 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitita, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute, se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in trei parti.
Siropul: Se pune la fiert apa cu Green Sugar, se lasa la racit apoi se adauga amaretto.
Crema: Se amesteca cele 2 oua cu Green Sugar, se adauga amidonul apoi laptele si semintele de vanilie. Se omogenizeaza bine si se pune pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce s-a racit se incorporeaza mascarpone, se mixeaza bine pana se obtine o crema fina, pufoasa. Se pun 3-4 lg de crema separat care se amesteca cu putin sirop de mure pentru culoare.
Pe un platou se aseaza primul blat, se insiropeaza si se pune o parte din crema. Deasupra se aseaza rondele de banane stropite cu zeama de lamaie, se aseaza al doilea blat insiropat, crema, mure iar la final ulimul blat insiropat. Se unge deasupra si pe margini cu crema si se orneaza cu moatze din aceeasi crema si cu cea colorata. Se aseaza cateva mure deasupra si se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!

You need to login or register to bookmark/favorite this content.