5aa785a26a598

viorica 2 ore 12 portii portii

Merele curatate de coaja si samburi se taie in jumatati, apoi se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Se pun in tava unsa cu unt si cu cele 3-4 linguri de indulcitor si se dau la cuptor pentru caramelizare, pentru cca 10 min sau pana ce merele incep sa se inmoaie si sa se formeze un sirop. Intre timp, frecati galbenusurile cu tot atatea linguri de Green Sugar pana rezulta o crema spumoasa, albicioasa si indulcitorul este dizolvat.
Se incalzeste laptele si se toarna apoi in fir subtire peste crema de galbenusuri, amestecand mereu.
Inglobati cu grija faina, ametecand de sus in jos pentru a nu se forma cocoloase. Se pune pe foc si se lasa pana se formeaza ca o crema. La sfarsit adaugati esenta de vanilie si ce mirodenii preferati si dati deoparte. Optional, puteti adauga unt, amestecand pana ce acesta este topit.
Turnati crema uniform peste merele caramelizate din tava. Se introduce in cuptor pentru 40 min pana cand crema devine ferma. Albusurile se bat spuma cu restul indulcitorului. Se pun peste crema intarita si se dau la cuptor pentru 10-15 min pana se rumenesc. Opriti focul si lasati tava in cuptor inca 20 min, apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Pofta buna!

2 kg mere , zeama de la 1 lamaie , unt pentru uns tava, 11 linguri Green Sugar, 7 oua, 1 l lapte, 8- 9 linguri faina,

You need to login or register to bookmark/favorite this content.